10 نکته برای اینکه مصاحبه کاری موفقی داشته باشید
تا به حال شده موقع مصاحبه حضوری برای استخدام دستپاچه شوید؟ یا در برقراری ارتباط شخصی با کارفرمای آیندهتان عاجز باشید؟ پس این شما و این 10 نکته در مورد اینکه چگونه اعتماد به نفس و مهارتهای مصاحبه شغلی خود را بالا ببرید.
1. هنگام رفتن به مصاحبه حضوری شغلی حتما به سر و وضعتان برسید
برداشت اولی که از شما میشود اصلیترین نکته در مصاحبه استخدامی است. شما تنها یک فرصت برای تحت تاثیر قرار دادن مصاحبهکننده دارید، پس حتماً به چیزی که میپوشید دقت کنید. امروزه استانداردهای مصاحبه به سمت تیپهای غیررسمی و ساده رفته است، اما حواستان باشد به دام چنین استایلی نیافتید چون گاهیاوقات مصاحبهکنندگان انتظار سرووضع کاریِ حرفهای از شما دارند.
2. به همه سوالات استخدامی پاسخ دهید
مصاحبهكنندگان از کسانی كه نتوانند به سؤالاتی كه میپرسند پاسخ دهند خوششان نمیآید. اگر از شما بخواهند یک نمونه از رفتار کاری گذشتهتان را مثال بزنید، برای پاسخی مناسب وقت بگذارید و سعی کنید نمونههای خاصی پیدا کنید که با موضوع مرتبط بوده و به جلب کردن نظر مصاحبهکننده کمک کنند.
3. در مصاحبه حضوری گفتاری صحیح داشته باشید
گفتار حرفهای همیشه مهم است. به یاد داشته باشید که لغات و اصطلاحات عامیانه معمولاً مناسب چنین موقعیتهایی نیستند. همچنین مراقب باشید تا بحثهایی که شامل سیاست، مذهب یا مسائل مربوط به نژاد میشوند را پیش نکشید. چون هر کلمه اشتباه ممکن است باعث شود عذرتان را بخواهند.
4. به اطلاعات اولیه در مصاحبه گزینش خوب گوش کنید
مصاحبهکننده احتمالاً با ذکر اطلاعات زیادی درباره شرکت، مصاحبه استخدامی را شروع میکند. باید به تمام چیزهایی که میگوید با دقت گوش کنید. این کار نه تنها نشاندهندهی مهارتهای ارتباطی خوب شماست، بلکه مصاحبهکننده نیز میفهمد در حفظ اطلاعات تبحر دارید.
5. برقراری ارتباط تنها کلامی نیست
زبان بدن از ارتباط گفتاری - اگر مهمتر نباشد - به همان اندازه مهم است. روش دست دادن، ارتباط چشمی برقرار کردن و صاف نشستن شما میتوانند گویای احساس درونی و اعتماد به نفستان باشند.
6. بیش از حد اغراق نکنید
بدیهی است که باید در طی مصاحبه استخدامی وکیلمدافع خوبی برای خود باشید. در مورد مهارتها و تجربههای شغلی خود صحبت کنید اما مهم این است که ازخودراضی به نظر نرسید. در مورد خود صحبت کنید ولی حرفهای و متواضع. اعتمادبهنفس بیش از حد از آن چیزهایی است خیلی سریع نظر مصاحبهکنندگان را نسبت به شما بد میکند.
7. ارتباط برقرار کنید، اما خودمانی نشوید
برقراری ارتباط شخصی خوب با مصاحبهکننده ایدهی خوبی است. اما رفتاری خودمانی به هیچوجه ایدهی خوبی نیست. یادتان باشد که شما برای پیدا کردن دوست و آشنا آنجا نرفتهاید. خودتان را با رفتار آنها مطابقت دهید ولی خودمانی رفتار نکنید. شما فقط دنبال شغل هستید، همین!
8. صحبت کنید ولی وراجی نه
با رعایت نکتهی قبلی، زیاد صحبت نکردن هم نکتهای ضروری است. قطعاً به همه سؤالات مصاحبه کننده پاسخ دهید و از فضایی که در اختیارتان گذاشته شده استفاده کنید تا در مورد مهارت یا تجربهی کاری قبلی خود صحبت کنید. اما بیشتر از آنچه باید بدانند چیزی نگویید. گاهیاوقات رعایت نکردن این نکته باعث میشود خودتان را از گرفتن آن کار محروم کنید.
9. از مصاحبه کننده سوال کنید
مصاحبهکننده از شما سؤالاتی میپرسد. احتمالاً یكی از آن سوالها این است: "سوالی از من دارید؟" در این صورت بهتر است از قبل برنامهریزی کنید و به سوالاتی برای پرسیدن فکر کنید. سؤال پرسیدن به آنها میفهماند که شما نه تنها به آن کار بلکه به کل شرکت علاقهمند هستید.
10. التماس نکنید
شاید نیاز به گفتنش نباشد، اما یادتان باشد که شأن خود را حفظ کنید. برای گرفتن کار به آنها التماس نکنید. سعی نکنید با قصههای غمانگیز در مورد این که هیچکس شما را استخدام نمیکند، تحت تاثیر قرارشان دهید. اعتماد به نفستان را حفظ کنید و آرام و حرفهای باشید تا شانس استخدام شدنتان افزایش یابد.
۵ دی ۱۳۹۸