انسانِ آینده چگونه خواهد بود؟
اعتقاد هواداران جنبش انسان جهشیافته این است که باید پیری را بهعنوان علت مرگ، ریشهکن کنیم؛ همچنین ما میتوانیم و باید از تکنولوژی برای ارتقای بدن و ذهنمان استفاده کنیم؛ میتوانیم و باید با ماشینها بیامیزیم، خود را از نو بسازیم و به تصویر آرمانیتری از خود نزدیک شویم.
این هواداران معتقدند در گذشته، وسایلی چون پای چوبی، سمعک و دندان مصنوعی ساختهایم. در آینده، شاید از پیوندزدن برای بالابردن حواس استفاده کنیم تا بتوانیم اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش را مستقیماً تشخیص دهیم یا فرآیند شناختیمان را با اتصال خود به کارتهای حافظه سرعت بخشیم. در نهایت، علم، با پیوند انسان و ماشین، آدمهایی با هوش، قدرت و طول عمر بهشدت افزایشیافتهای تولید خواهد کرد. اما این پیشرفت از چه جنبههای در حال بررسی است؟
اندام
دست و پاهای مصنوعی تا به حال مشکلات بسیاری داشتهاند. اما نسل جدید حسگرها این امکان را فراهم کردهاند که دست و پاهای مصنوعی به شیوههایی پیچیدهتر و شبیهتر به انسان رفتار کنند.
حسها
چشم انسان قادر به دیدن اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش نیست، اما محققان مشغول کار بر روی گسترش طول موج قابل شناسایی ما هستند، تا بتوانیم جهان را بیشتر ببینیم، در پرتوی نوری دیگر ببینیم. این ایده به ویژه در تحقیقات نظامی بسیار محبوب است.
قدرت
ماشینهای سیاری وجود دارند که به انسان امکان میدهند اندامهایش را با قدرت بیشتری حرکت دهد. ارتش آمریکا در حال توسعه چندین نسخه از آنان است و دانشمندان علوم پزشکی به دنبال رسیدن به مدلهای آسانپوشی هستند تا کسانی که شرایط وخیم پزشکی دارند یا دچار نقص عضو شدهاند بتوانند به صورت طبیعی اندامشان را حرکت دهند.
مغز
هواداران انسان جهشیافته روزی را تصور میکنند که کارتهای حافظه و مسیرهای عصبی در مغز انسان تعبیه شود تا برای دسترسی به اطلاعات و انجام محاسبات پیچیده نیازی به دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر نباشد. بدین ترتیب مرز میان انسان و ماشین بسیار کم رنگ خواهد شد.
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷پرسش اینجاست که اگر این کارها از نظر علمی و تکنولوژیکی امکانپذیر باشد، آیا اخلاقی نیز هست؟