چرا قبرستان پرلاشز پاریس اینقدر پربازدید است؟

منتشر شده در ۲۸ مهر ۱۳۹۷

قبرستان پِرلاشِز (Père Lachaise) از پربازدیدترین گورستان‌های جهان است و بیش از یک میلیون نفر سالانه از آن دیدن می‌کنند. آنجا آرامگاه ابدی هنرمندان، نویسندگان، دانشمندان، قهرمانان جنگ، سیاستمداران، بزرگان، نیکنامان و بسیاری دیگر است. پرلاشز را به دلیل قبرهای هنرمندانه و خارق‌العاده‌اش با عنوان نمایشگاه زنده می‌شناسند و از گنجینه‌های ارزشمند پاریس است.

تاریخچه

در سال ۱۷۸۵، لویی شانزدهم (پادشاهی که در طی انقلاب فرانسه سرش را با گیوتین از تن جدا کردند) دستور داد گورستان‌ها را خالی کنند. چون شهر به قدر کافی جا برای مردگان نداشت، حتی با وجود گورهای دسته‌جمعی. و بنابراین، دقیقاً ۴۱۸۳ استخوان از خاک بیرون کشیده شدند و بقایای شش میلیون پاریسی به سردابه‌ها منتقل شدند.
پس از انقلاب فرانسه این کار متوقف شد و ناپلئون بناپارت تصمیم گرفت قبرستان‌ها را به حومه‌ی شهر منتقل کند. لازم‌به‌ذکر نیست که مردمی که عادت داشتند در مرکز شهر به رفتگانش سر بزنند از این تصمیم استقبال نکردند.
پاریسی‌ها در جواب حرکت هوشمندانه‌ای کردند. آن‌ها مولیر، نمایشنامه‌نویس برجسته، و ژان دو لافونتن نویسنده‌ی بزرگ فرانسوی را نبش قبر کردند و در پرلاشز در جوار عشاق قرون وسطایی، اَبلار و اِلواز (رومئو و ژولیت فرنسه)، دفن کردند. درنتیجه مردم دوباره به آنجا سرازیر شدند.

نکات ویژه

  • قبرستان پِرلاشِز با ۴۴ هکتار مساحت یکی از بزرگ‌ترین فضاهای سبز پاریس است.

  • قبرستان پِرلاشِز رسماً در سال ۱۸۰۴ افتتاح شد.

  • پرلاشز اولین قبرستان درون‌شهری است که به دستور ناپلئون اول ساخته شد و مردم از همه نوع کیش و آیینی می‌توانند در آن دفن شوند.

  • بنابر وبسایت شهرداری پاریس، ۴۱۳۴ درخت در سرتاسر قبرستان پِرلاشِز وجود دارد.

  • این مکان زیستگاه گونه‌های مختلف پرندگان است. مارمولک، جوجه‌تیغی و گربه‌های ولگرد نیز در آنجا زندگی می‌کنند.

  • تخمین زده شده که بیش از یک میلیون نفر در آن دفن شده‌اند.

«ساکنان» مشهور

مشاهیر بسیاری در خاک قبرستان پِرلاشِزخفته‌اند که از آن جمله: ادیت پیاف، مارسل پروست، فردریک شوپن، اوژن دولاکروا، آمادئو مودیلیانی، کامی پیسارو، گرترود استاین، جیم موریسون، اسکار وایلد، اونوره دوبالزاک و مارکس ارنست را می‌توان نام برد.

 

۲۸ مهر ۱۳۹۷

تیم نودید

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.